Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Eladatlan j pts laksok ezrei Budapesten

2007.06.26

 Eladatlan j pts laksok ezrei Budapesten A fvrosban 6648 j laks keresi mg mindig tulajdonost, derl ki a Budapesti Laksprojekt Adatbzis legjabb felmrsbl. Jelenleg Budapesten 382 jlaks-projekt van rtkestsi fzisban, sszesen 25 405 lakssal. 2007. mjus vgn gy a fvrosi jlaks-piac tlagosan 26,1 szzalkos eladatlansgi rtval rendelkezik. A vizsglat sorn figyelembe vettk az sszes (4 laksosnl nagyobb projektben lv) eladatlan j lakst, mely mg tervezs vagy kivitelezs alatt llt, illetve mr tadsra kerlt.

Szeretik a belvrost

A legalacsonyabb eladatlansgi szzalkot tlagosan az V. kerlet produklta, az j pts laksokbl mindssze 4 lakingatlan nem kelt el mostanig (az sszesen 85 laksbl, ami 4,7 szzalkot jelent). A Belvrost a VI. s a XX. kerlet kveti, ezekben 41 laks (az sszesen 432 laksbl, 9,5 szzalk), illetve 109 laks (az sszesen 542 jlaksbl, 20,1 szzalk) elad.

A legmagasabb eladatlansgi rtval az XII. kerlet rendelkezik, itt a laksok 66,7 szzalka nem kelt mg el, igaz ez mindssze 12 darab ingatlant takar. Az ezekben a kerletekben pl laksok szma azonban lnyegesen alacsonyabb, mint a fvros gyorsan fejld XIII. s VIII. kerleteiben. Fontos figyelembe venni, hogy az egyes kerletekben az egyes aktulis projektek eladsi ciklusai klnbzek lehetnek.

Mg gy is jobb idn

A tavalyi statisztikkkal sszevetve elmondhat, hogy a megvtelre knlt laksok nagyobb szzalka kelt el az idn, mint az elz vben, az eladatlansgi rta 33,3 szzalkrl 26,1 szzalkra cskkent. Mg a jelzszm tavaly ta alig vltozott a X., IV. s XIV. kerletekben (2 szzalk alatti rtavltozs), addig nagyot esett a XX., a IX. s a VII. kerletekben. Ntt a tavalyi vhez kpest az eladatlansg a XVI., XII. s XV. kerleti jlaks-piacokon.

Az aktulis projektekbl a XIII. kerletben van jelenleg a legtbb eladatlan laks, szm szerint 1200, ezt kveti a szintn egyik legaktvabb kerlet, a XI. 725 lakssal. tszz feletti rtkests eltt ll lakssal a XIV., VIII. s IX. kerlet rendelkezik. Ebben az sszehasonltsban is rdemes az utols hrom helyezettet megemlteni, a XV. (24 darab), XII. (12 darab) s az V. kerletet (4 darab eladatlan j lakssal).
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek