Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Hajlktalanok laknak a lefjt kormnynegyed helyn

2008.10.14

Hajlktalanok laknak a lefjt kormnynegyed helynSemmilyen fejleszts nem trtnt a kormnyzati negyednek sznt terleten, amelyet hajlktalanok vettek birtokba - rja a Magyar Nemzet. A lap azt kveten vizsglta a terlet jelenlegi llapott, hogy Keller Lszl, a Pnzgyminisztrium llamtitkra mlt hten arrl szmolt be a parlament kltsgvetsi bizottsgnak, hogy a terlet megvsrlsval az llam tzmilli forint nyeresgre tett szert. Ezt azzal indokolta, hogy a kormny a MV-tl 8,520 millird forintrt vsrolta meg a telkeket, ezekre 927 milli forintot klttt, de a telkek rtke mra - egy fggetlen szakrt rtkbecslse alapjn - 9,457 millird forintra ntt.
A lap szerint azonban a terlet teljesen lepusztult, az pletekben hajlktalanok laknak. A kormnynegyednek sznt helysznen lerobbant, gazzal bentt pleteket, trmelket, szemetet talltak, az res pletekben telmaradk, eldoblt srsdobozok, s paplanok rulkodnak arrl, hogy sokan rendszeresen itt jszakznak, csak a lezrt vastikocsi-javt risi zemcsarnok lakatlan. Az egyik hajlktalan frfi a lapnak azt lltotta, nyolcvanan-szzan is sszegylnek itt jszakra, tbben, mint amikor mg hajlktalanszll llt a terleten.
A kormnynegyed tervt janurban fjtk le, addigra a elvgeztek bizonyos rtknvel beruhzsokat: bontsi tervek kszltek, felszmoltak tbb, nem hasznlt vasti vgnyt, lebontottak tbb rtktelen pletet. A Pnzgyminisztrium egy nyron elkszlt beszmoljban is azt lltotta, hogy pozitv a kormnynegyed mrlege, de ebben mg az szerepelt, hogy az ingatlant egymillird forinttal drgbban lehetne eladni, mint amennyirt megvsroltk.


vissza
 

Partnereink

Hirdetsek