Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Virgzik az jszer laksok piaca

2007.06.08

 Virgzik az jszer laksok piaca Az Otthon Centrum 2006-ban kzel 5 ezer lakst forgalmazott. Az j laksok arnya mlt v mjus s ez v prilis kztti idszakban 4 szzalk, mg az jszer viszont 13 szzalk volt. Legnagyobb tmegben - 30 szzalk - az 1960-79 kztt plt laksokbl adtak el, minden rtkestett negyedik laks viszont 1980-99 kztt plt.

Az jszer laksok a VIII., X., XIII. s XVIII. kerletekben drgbbak az jaknl. A magyarzat tbbrt. Elszr is vannak olyan vevk, akik csak azt a lakst hajlandk megvsrolni, amit elbb tzetesen vgignztek. Vannak olyanok, akik nem hajlandk msfl vet vrni, amg a kvnt helyen felpl a laks, inkbb vesznek a krnyken egy majdnem jat.

Az jszer laksok magasabb rai pedig azzal indokolhatk, hogy az ezredforduln elkezddtt ptsi lzban elbb a jobb telkeket ptettk be. Radsul a rgebbi laksnak mr a krnyke is rendezett. Megfigyelhet a piacon, hogy a 3-7 ve ptett kis laksokat most vltjk nagyobbra az akkori vsrlk. Vagyis az jszer laksok piacn elg nagy a knlat, ennek ellenre az ruk - a vzolt elnyeik miatt - nem cskken.

Az elmlt egy v fvrosi lakspiacn az j laksok tlagra 376 ezer forint volt ngyzetmterenknt, az jszerek pedig 374 ezer forinton cserltek gazdt. Azokban a kerletekben, amelyekben drgbb volt az jszer laks, a tbblet ngyzetmterenknt 5-32 ezer forintig terjedt - mutat r az Otthon Centrum elemzse.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek