Boden-Vin Kft. 2020. Június 7. Vasárnap, Róbert napja
 

Cím: 6221 Akasztó, Csengődi u. 76.
Web: http://www.eutudakozo.hu/miniweb/boden_vin_kft
E-mail: -
Telefon: 78/451-136
Fax: 78/451-136

-
 
A vállalkozás története


A vállalkozás 1996 májusában kezdte meg munkálatait, élén két ügyvezetővel. Ez a tulajdoni viszony a későbbiekben azonban megváltozott, így a vezetést Bogáromi János családi alapokra helyezve a cég érdekeit figyelembe véve folytatta tovább a Boden-vin KFT vezetését. A több épületből álló létesítményt ’96-ban a vezetők nem megfelelő állapotban vették át ,ezért sok idő, energia, kitartás és pénz kellett ahhoz hogy elérje a cég mai immár az Európai Unió követelményeinek megfelelő állapotát. 2004 május hónapban a cég dolgozóinak kiváló odafigyelésével, tapasztalataival és rugalmasságával sikeres vizsgát tett, és ezáltal az ISO 9001:2001-es minőségirányítási rendszer alapján működik.

Infrastruktúra

A vállalkozás fő profilja a szállítmányozás szőlőtermelés , bor előállítás, bor értékesítés valamint a borexportálás .
A szállítmányozás kizárólag folyékony élelmiszerszállításra terjed ki, melyet a cég 10 kamionnal, és tartályos kocsival végez. Egyszerre akár 250 hl azaz 25.000 l bor, must, bogyózott szőlő, étkezési olaj elszállítására alkalmas.
A KFT több mint 50 ha szőlőültetvénnyel rendelkezik, melynek túlnyomó többsége a Kunsági borvidéken Akasztó határában , valamint a Dél – Balatoni borvidéken Balatonboglár környékén találhatók. E két borvidék legkiválóbb szőlőfajtáiból készült borokat (mint pl. a Zöld Veltelini, Rizlingszilváni, Cserszegi Fűszeres) tárolják be a pincébe. Mivel a Boden-vin KFT. tárolókapacitása meghaladja 32. 000 hl. ezért szüret idényben szőlőfelvásárlásra kerül sor. Borászatban a legkorszerűbb technológiát a hűtve erjesztést használja.
A cég borait 100 %-ban külföldön értékesíti, s így pozícióját ez első tíz legnagyobb exportőrök közé emelte. Ez azonban nem zárja ki a belföldi piacon elért és fenntartott helyét sem. Ezt igazolják a minden évben megrendezésre kerülő borversenyeken elért eredmények.
A telepen található Ászok pince gyönyörű kézzel faragott hordói maradandó élményt nyújtanak az ide látogató turistáknak. 70 fő vendéglátását tudja fogadni egyszerre. Számos rendezvénynek, borkóstolásnak adott már helyet és vállal, megfelelő pince hőmérséklettel szép környezetben, kiváló borok mellett.
 
Képek:

1.  2.  3.  4.  5.  6. 
7.  8.  9.  10.  11.  12.