Pőcze Péter Ec. 2021. Október 19. Kedd, Nándor napja
 

Cím: 2800 Tatabánya, Bolgárkert u. 14.
Web: http://www.eutudakozo.hu/miniweb/pocze_peter
E-mail: pocze.peter@t-online.hu
Telefon: 34/340-950, 30/916-2452
Fax: 34/340-950

 

Hőképek készítése

Készítessen hőképet otthonáról, melyen tisztán láthatóak a szigetelési hiányosságok. Az épületek hő háztartását csak a hőképen lehet láthatóvá tenni, mért adatokkal kiértékelni. Épületek hőveszteségeinek csökkentése. A szigetelési hibák feltárása penészesedések oka a hőhidak, kimutatása. Ha eladna, ha venni szeretne ingatlant, győződjön meg az állapotáról. Annyit kérjen, és Annyit fizessen érte amennyit ér.

Szigetelt panelépület, a lábazatot nem szigetelték, a földszinti lakások padlója kb. 10-15o C –al, hidegebb, mint az emeleteké. Társasház tetőtéri lakások betonszerkezetei nincsenek szigetelve. Csak az épület végét szigetelték, a többi felületen jól láthatóak a hőhidak. tűzfal felőli oldala, jól látható a szigeteletlen betonkoszorú.
Telf.: 06/30 916-2452. E-mail: pocze.peter@t-online.hu.

TERMOGRÁFIA GYAKORLATI ALKALMAZÁSA

A termográfia a testek hősugárzásának érzékelése alapján számított hőmérsékletek grafikai megjelenítését szolgálja, ezzel láthatóvá téve a bevizsgált test felületi hőmérsékletét. A termográfiai „kép” tehát egy mért adatokból számított hőmérsékletgrafika, nem fénykép.
Az ún. hőkamerákkal (termokamerákkal, infrakamerákkal) – képességüktől függően – 160 x 120 -tól egészen akár 640 x 480 mérőpont (képpont) felbontású hőképeket lehet készíteni. Fontos, hogy a hőkép szakszerűen kerüljön felvételre, mivel sok mérési paramétert be kell tartani a helyes információk rögzítése érdekében. A hőkép kiértékelése során felfedezett problémák és jelenségek jobb azonosíthatósága érdekében vizuális képet (fényképet) is szokás készíteni a bevizsgált tárgyról, berendezésről.

Példák az alkalmazási területekre

Gépek és villamos berendezések ellenőrzése. Gépek működési (beállítási) hibáinak, csapágyproblémáinak, ékszíjak feszessége, súrlódás okozta melegedés. Villamos berendezések hibáinak (rossz kötések, túlterhelések) feltárása is lehetséges.

Karbantartást és javítást megelőző, majd visszaellenőrző mérésekre egyaránt alkalmas a termográfia. Alkalmazásával a váratlan üzemzavarok, termeléskiesések okozta veszteségek, de nagyobb károk (pl. balesetek, tűzesetek) is elkerülhetők. Mindez üzemelő gépen, feszültség alatti berendezésen!

Épületek hőveszteségeinek kimutatása

Kimutatja falfelületek, tetőszerkezetek és nyílászárók hőszigetelési hibáit, hőhidakat, valamint hogy hol vannak rosszul záró nyílászárók, hol kell pótfűtést alkalmazni. Esetenként azt is, hogy hol vannak rejtett szerkezeti elemek, illetve beázás, csőrepedés, a talajból felszivárgó nedvesedés.
A hőképen felismert hibák kijavításával azok káros következményei csökkenthetők, elkerülhető a penészesedés, csökkenthetők az üzemeltetési (fűtési) költségek. TIPP! 2008.-tól kötelező lesz az energianyilatkozat, melynek melléklete lehet a hőkép.
A hőkép eladásnál jobb minősítést, vételnél pedig nagyobb biztonságot jelent.

Tájékoztató árak hőkamerás mérésekre

- Magyarország bármely pontján 10 képig helyi analízissel, dokumentáció nélkül 16 000,- Ft + kiszállási díj + Áfa
- Magyarország bármely pontján 15 képig - nem a helyszínen történő - képenkénti jegyzőkönyvi kiértékeléssel, hőkép és színes normál fényképpel dokumentálva (a jobb azonosíthatóság érdekében). Nyomtatott és digitális (CD lemezen) formában. 22 000,- Ft + kiszállási díj+ Áfa
- Az egy családi ház illetve lakásnál nagyobb méretű ingatlanok vizsgálata órabérben, a rögzített képek mennyiségétől függetlenül kerül elszámolásra, a helyszíni és a telephelyi kiértékelő munka mennyiségétől függően. Alap 2 óra 19 000,- Ft/óra + kiszállási díj + Áfa
- A villamos és gépészeti vizsgálatok szintén órabéresek
- Éves (folyamatos) szerződések minden esetben egyedi megállapodás alapján.

A mérésekkel kapcsolatban érdeklődni lehet: P&P Villamos Ipari Vállalkozás Pőcze Péter
Tel.: 06 / 30-91-62-452
Fax: 06 / 34-340-950
E-mail: pocze.peter@t-online.hu
Web: web.t-online.hu/pocze54
Tatabánya, 2008-01-11. Pőcze Péter


 
Képek:

1.  2.  3.  4.  5.  6.