WIKA Kommunáltechnika Kft. 2022. Május 21. Szombat, Konstantin napja
 

Cím: 2500 Esztergom, Schweidel út 50.
Web: http://www.eutudakozo.hu/miniweb/wika_kommunaltechnika_kft
E-mail: wika@vnet.hu
Telefon: 33/510-660
Fax: 33/509-290

-
 
WIKA Kft. Esztergom és Wiedemann & Reichhardt Gép és Járműgyártó GmbH Németország


A Wika Kft. 2500 Esztergom, Schweidel J. u. 50., 1998-ban alakult. A Wika Kft. tulajdonosai Karl Wiedemann úr és felesége Karolina Wiedemann asszony.

Wiedemann úr és felesége német állampolgárok, Németországban társtulajdonosai a Wiedemann és Reichhardt Gép- és Járműgyártó GmbH-nak 86450 Altenmünster, Freiweg 4. A Wiedemann és Reichhardt KFT. 1976.02.01-én alakult.

A Wiedemann & Reichhardt GmbH termékei

Karl Wiedemann úr egy sor szabadalommal rendelkezik a csatornatisztító technika területén, melyek a Wiedemann & Reichhardt GmbH termékeiben kerülnek felhasználásra.

A cég és Wiedemann úr már 1977-ben foglalkozott a csatornatisztító gépek gyártásával és kifejlesztettek egy vízvisszaforgató technikával működő csatornatisztító autót (Super 2000).

A vízvisszaforgatási technika jelentése: a csatornából feszívott vízmennyiséget a jármű tartályában eltárolni, hogy a csatorna további tisztítására ez felhasználható legyen. Ezáltal szinte 100% megtakarítást lehet elérni, ami a vezetékes vizet jelenti a csatornatisztítás folyamán.

Ez a technika szabadalmaztatott és jótállásos a Wiedemann & Reichhardt GmbH részéről. A cégnek vezető szerepe van ezeknek a berendezéseknek a gyártásában illetve értékesítésében.

Továbbá a Wiedemann & Reichhardt GmbH a következő berendezéseket állítja még elő:

Magasnyomású mosóautók

Iszap szippantóautó

Szívó-nyomó-Tartályautó nyomástartállyal (veszélyes anyagok szállításához)

Telepített tároló egységek
Pontosan: hulladékokból zsírleválasztás

A Wiedemann & Reichhardt GmbH vevőköre 50 %-ban városok, falvak, szennyvízgazdálodók,
50 %-ban privát szennyvízkezelő vállalkozások.

A legtöbb német nagyváros ügyfele a Wiedemann & Reichhardt GmbH -nak (Berlin, Hamburg, Brema, Essen, Mönchengladbach, Krefeld, Dresda, Erfurt, Augsburg, stb.).

A cég nagy számban exportál nyugat-európai országokba (Ausztria, Svájc, Luxemburg, Belgium, Hollandia, Anglia, Görögország…), valamint néhány kelet-európai országba, mint Lettország, Litvánia, Törökország, Csehország, Románia és Argentina.

A Wika Kft. Esztergomban beszállítója a Wiedemann & Reichhardt GmbH -nak. Az esztergomi cég állítja elő a teljes felépítmény alkatrészeit (pl.:iszaptartály, víztartály, tömlődobok, vakuumszivattyúk), amiket részben Németországba szállítunk, ahol felszerelik a gépjármű alvázra, részben Esztergomban kerül felépítésre.
A Wika Kft. tulajdona egy 5000 négyzetméteres gyártócsarnok, irodahelyiségekkel, valamint egy 1000 négyzetméteres összeszerelő csarnok.
 
Képek:

1.  2.  3.  4.