Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek -

Az egsz orszgra figyelmeztetst adtak ki, ismt jges jhet

2024.06.07

Pénteken, a nap els felében meleg, napos id várható, a délutáni, esti órákban viszont sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra. A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt.

Sok napsütéssel indul a péntek, ám késbb fátyol- és gomolyfelhk zavarhatják meg a nyári idjárást. A nap els felében csak néhol, délután, estére viszont már többfelé lehet záporra és zivatarra számítani. Az ország egyes részein felhszakadás és jéges is elfordulhat. 

A záporok, zivatarok környezetében ers, viharos széllökésekre is számítani kell, hajnalra pedig helyenként pára és köd képzdhet. Reggel 12 és 18, délután 27 és 33 fok között lesz a hmérséklet, de a záporok és zivatarok hatására hirtelen több fokot csökken a leveg hmérséklete.

A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. 

Az Idkép orvosmeteorológiai elrejelzése szerint pénteken nem lesz front az ország fölött, de az egyre melegebb id miatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, fáradékonyság, dekoncentráltság és alvászavar egyaránt jelentkezhet. 

Hozzátették: felersödhetnek a gyulladásos jelleg panaszok, a záporok környezetében pedig nehézlégzés és rosszullét is elfordulhat. 


vissza