Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Biztosts

Tancstalan biztostk

2007.07.10

 Tancstalan biztostk A Mabisz tagszervezetei kzsen gyjtik ssze, s mg a hten el is juttatjk krdseiket a biztostsi modellvlts jogszablyait elkszt szaktrchoz. Csak az ezekre adott pozitv vlasz esetn kezddhet meg a piacra lps elksztse – mondta a lapnak az egyik nagybiztost kpviselje.

Egyebek mellett tovbbra is arra vrnak vlaszt, milyen jogok ktdhetnek a kisebbsgi tulajdonhoz. Vllal-e az llam, s ha igen, milyen felttelekkel garancit az zletrsz-visszavsrlsra? Krds az is, lesz-e lehetsgk a biztostknak prbaidre szerzdni a kzszolgltatsokra, vagy azonnal lesben kell mkdtetnik a rendszert. Illetve: ki lesz az - a biztostk vagy az llam -, aki meghatrozza a jrulkok elosztst meghatroz fejkvta sszegt?

Mennyi lehet az orszgos kockzatkzssgre beszedett jrulk, s ezt mennyivel egsztik ki a dntshozk az adkbl? Pontosan tudni szeretnk azt is, mi tartozik majd a ktelezen nyjtand szolgltatsi alapcsomagba: az alapcsomagot ugyanis most meglehetsen nagyvonalan kezeli az egszsggyi elltrendszer.

A biztosti modellvltsrl alrt koalcis megllapods nem elgsges a multinacionlis cgeknek ahhoz, hogy dnthessenek, mert tovbbra sem tisztzottak az zleti felttelek. Az MSZP s SZDSZ ltal alrt koalcis egyezsg ugyanis meglehetsen nagyvonalan fogalmaz. Konkrtumok nlkl pedig zleti tervet sem lehet kszteni, amirl aztn a trsasgok fels vezetse dnthetne: rdemes-e Magyarorszgon ebbe az zletgba befektetni.
vissza