Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek -

Elbukott a DK Gyuln, nem sikerlt sszegyjteni mg 218 alrst sem

2024.05.14

Egyetlen képviseljelöltje sem lesz a DK-nak Békés vármegye második legnagyobb városában, Gyulán a június 9-i önkormányzati választáson.

A településen a pártnak polgármesterjelöltje sem volt. A tíz egyéni választókerületbl kilencben viszont próbáltak képviseljelöltet állítani, de sehol nem jártak sikerrel: a Választás.hu adatai szerint mind a kilenc nyilvántartásba vételét elutasították. A városban így egyetlen baloldali képviseljelölt lesz, a tizedikben egy MSZP-s indulót nyilvántartásba vettek – írja a 444.hu. 

A párt egyik helyi tagja, Leel-ssy Gábor, aki 2010-ben civil, 2019-ben DK-s polgármesterjelölt, majd 2022-ben az ellenzéki összefogás parlamenti képviseljelöltje volt Gyulán, a Facebookon osztotta meg az egyik nyilvántartásba vételt visszautasító határozatot. 

A közzétett dokumentumból kiderül: a DK-s indulónak nem sikerült összeszednie a kell mennyiség ajánlást – a választásra jogosult 1 százalékának, azaz a választókerület nagyságától függen 20–27 embernek a támogatását kellett volna megszerezni –, másfell nem adta le a külföldi támogatás felhasználásáról szóló nyilatkozatot. 

A politikus szerint a város egyetlen körzetében sem sikerült a DK-soknak elegend ajánlást szerezniük. Ez azt jelenti, hogy a DK-nak 218 támogatója sincs a városban. Ennek hátterében a párt megyei és városi vezetése közötti bels harcok is állhatnak, errl Leel-ssy már áprilisban is posztolt.


vissza