Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek -

Kitilthatjk a mobiltelefonokat az iskolkbl s kollgiumokbl

2024.06.11

Rengeteg hibával nyújtották be az új, 90 oldalas törvényjavaslatot, amelynek javítására egy 26 oldalas, 32 pontból álló módosítás érkezett.

Rengeteg hibával adták le a 90 oldalas törvényjavaslatot, amelyrl kedden kivételes eljárással dönt az országgylés – írja a HVG.

A Törvényalkotási Bizottság (TAB) kés esti ülésén egy 32 pontból álló javaslat érkezett, amelynek nagy része a szövegpontosításból és bels összefüggések rendezésébl áll.

A bizottsági ülésen az is kiderült, hogy több képvisel sem tudta elolvasni a hosszasnak vélt javaslatot, azonban 28 szavazattal a TAB elfogadta a módosításokat, így kedden meg is szavazhatják.

A módosítási javaslat felhatalmazza a kormányt, hogy az iskolákban és kollégiumokban meghatározza az olyan tárgyakat, amelyeket kitiltanának, vagy csak igazgatói engedéllyel szabad az órán használni.

Az indoklásban többek között a túlzott telefonhasználat áll, amely jelentsen elvonja a diákok figyelmét a tanulásról. Vannak azonban olyan digitális eszközök, mint például a laptop vagy a tablet, amelyek egy-egy tanórán digitális taneszközként megjelenhetnek.

A szabályok betartatása a tanárok és az iskolarök feladata lesz, akik jogot kapnak a tanulók csomagjának és tárolóhelyiségeinek átvizsgálására is – amennyiben szükséges.


vissza