Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek -

Medve jrkl Pest vrmegyben

2024.05.14

Medvét kaptak lencsevégre Aszód határában hétfn, az állat jelenlétét a város mezre is megersítette. Figyelmeztetett, hogy a térségben ajánlatos az utakon maradni, és célszer elkerülni a bozótosokat, erdfoltokat.

A Pest vármegyei Aszód város közösségi oldalán hívták fel a figyelmet arra hétfn, hogy a térségben egy medve ólálkodik. Azt írták, nem kell félni, de nem árt az óvatosság. Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikel kisgólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik »nevezetessége«, egy medve is figyelmet követel magának. (Hogy a korábbi években fel-feltnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni.) – áll a bejegyzésben. 

Mint írták, az internetre felkerült fotókon valószínleg egy barna medve látható. Az állat jelenlétét Ecker Bence, Aszód mezre is megersítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közleked vaddisznó. Mindenesetre azt javasolja: a határban ajánlatos az utakon maradni és célszer elkerülni a bozótosokat, erdfoltokat.

Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az esetleg nálunk lév, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve kihátrálni a helyszínrl. 

Az ilyen helyzetekben tanácsos teendket a Pilisi Parkerd Zrt. a Bükki Nemzeti Park oldalán foglalta össze.

 

Hozzátették, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály új figyelmeztet táblákat helyez ki a város északi külterületeinek fbb útjai mellé, ugyanis a korábban kitett táblák egy részét ellopták, illetve összetörték.


vissza