Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

Eljrst indtott a GVH az eMAG-gal szemben

2024.04.02

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az Extreme Digital-eMAG Kft.-vel (eMAG) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – tájékoztatta a versenyhatóság az MTI-t kedden.

A GVH álláspontja szerint a vállalkozás fogyasztói véleményekkel kapcsolatos közzétételi gyakorlata 2022. május 28-tól alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlókat a tájékozott döntés meghozatalában.

Felidézték, hogy a 2023. július 25–28. között meghirdetett „rült napok” elnevezés akciójában több terméket is jelents árkedvezménnyel népszersített a cég, majd törölte a termékekre leadott rendelések többségét.

Megállapították azt is, hogy az eMAG október 31-tl a szállítási határidkrl valószínsítheten valótlan tartalmú tájékoztatást nyújtott a fogyasztóknak, továbbá július 22-tl bizonyos termékeknél elnyként jelenítette meg a fogyasztókat jogszabálynál fogva megillet, 14 napos elállási jogot, valamint a termékgarancia idejét.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll a versenyhatóság rendelkezésére, ami indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – írták.

A GVH emlékeztet: 2021-ben már vizsgálta az elektronikai lánc akciótartási gyakorlatát. Akkor 200 millió forintos bírság mellett 4 milliárd forint érték jóvátételi vállalást is kiszabott a versenyhatóság, majd további 50 millió forintra büntette a társaságot, mert hiányosan teljesítette kötelezettségeit.


vissza