Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

rdemes idben plyzni az otthonfeljtsra, napok alatt elfogyhat a tmogatsi sszeg

2024.05.13

Sokan szeretnének pályázni a június 3-tól induló otthonfelújítási programra, így érdemes mielbb beszerezni a szükséges dokumentumokat. Az alacsony támogatási keret miatt akár néhány napon belül is elfogyhat a támogatásra szánt összeg. Az otthonfelújítási támogatás az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank fiókjaiban is elérhet lesz. A programra június 3-tól lehet jelentkezni.

Legalább egymillió forintos önervel, akár hatmillió forintra lehet pályázni. Részben kamatmentes hitelre, részben vissza nem térítend támogatásra. Utóbbiból az kaphat többet, akinek alacsony a jövedelme. A kormány eredetileg csak a vezetékes gázhasználókkal tervezett. Április elején 1 millió, míg a hónap végén már 2 milliónál is több pályázóval számoltak.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter áprilisban arról nyilatkozott, hogy sok olyan település van, ahol nincs földgázbekötés, így ket sem szerették volna kizárni a pályázati lehetségbl. A támogatási keret változatlan, 108 milliárd forint maradt, amelybl 30 ezer ingatlan korszersíthet. 

Vitályos Eszter kormányszóviv szerint a kérelmezknek a végleges pályázati felhívás megjelenéséig érdemes beszerezniük olyan dokumentumokat, mint a munkáltatói igazolás, a személyes adatokat igazoló okmányok vagy a nemleges adóigazolás. 

Tóth Levente szakért szerint energetikai tanúsítványra és az ingatlan tulajdoni lapjára is szükség lesz. Tóth Levente hangsúlyozta, hogy már az els napon érdemes beadni a pályázatot, mert gyorsan elfogyhat a pénz. 

A lakossági hitelprogramot összesen 266 bankfiókban teszik elérhetvé az ügyfeleknek. Az MFB korábbi közleménye szerint összesen 134 járásban nyitják meg a 266 MFB Pont Pluszt. Ebbl az els 128 május 30-ig, további 138 pedig június 30-ig nyílik meg.


vissza