Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

Mr hat holttestet talltak a Marseille-ben sszedlt hz romjai alatt

2023.04.11

Eddig hat holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább két embert még mindig keresnek - közölték a helyi hatóságok hétfn.

 

Benoit Payan, a város polgármestere leszögezte: továbbra is gzervel folynak a mentési munkálatok. "Nem lankadunk, amíg van remény túlélket találni"- hangsúlyozta. A lakóház szombat éjjel omlott össze, a hatóságok gyanúja szerint robbanás miatt, a mentési munkálatokat pedig nehezítette, hogy a ház összedlését követen tz keletkezett a romok alatt. A négyemeletes ház melletti két másik épület egyes részei szintén leomlottak.
A romok alatt lobogó tüzet, amely miatt a kereskutyákat sem tudták bevetni, hétf estére sikerült csak eloltani.

Óvintézkedés gyanánt a környez, több mint harminc épület mintegy 200 lakóját evakuálták. A hatóságok azt közölték, az eltntek között nincs gyerek. A katasztrófa hírére a helyszínre érkezett Gérald Darmanin belügyminiszter is. Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren kifejezte együttérzését az érintettekkel és hozzátartozóikkal. Élisabeth Borne miniszterelnök szintén a Twitteren írt aggodalmáról és együttérzésérl.


vissza