Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

t ember meghalt, kilencen pedig megsebesltek egy lvldzsben az Egyeslt llamokban

2023.04.11

A bank alkalmazottja volt az a férfi, aki munkahelyén 4 embert ltt le, másik 9-et pedig megsebesített hétf reggel az Egyesült Államokban, Kentucky állam fvárosának, Louisville-nek a központjában.

 

A lövöldözéssel kapcsolatban a louisville-i rendrség egy rövid sajtótájékoztató keretében közölte, hogy a rendrök egy bejelentésre vonultak ki, ahol egy lövöldözésbe futottak - írja a BBC.

Lousville megbízott rendrfnöke beszámolt arról, hogy a férfit a rendrökkel vívott tzpárbajban leltték. Jaqueline Quinn-Villaroel hozzátette, remélik, hogy az interneten megjelent erszakos felvételeket sikerült mindenhonnan eltávolítani. A sérültek közül ketten rendrök, egyikük, egy 26 éves tiszt állapota válságos; rajta mtétet hajtottak végre. Louisville egyetemi kórházának szóvivje azt közölte, hogy a sérültek közül többeket már hazaengedtek. A lövöldözésrl szóló bejelentés után néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre a rendrök, akik ezzel több ember életét mentették meg - hangzott el a sajtóértekezleten, ahol azt is közölték, hogy a tettes a banknyitás eltt nyitott tüzet a kollégáira, akik épp értekezletet tartottak.

 
 

Elhangzott, hogy a fegyveresnek kapcsolata volt a bankkal, de egyelre nem világos, hogy a pénzintézet, az Old National Bank jelenlegi vagy korábbi alkalmazottjáról van-e szó.

A város polgármestere, Craig Greenberg is a helyszínre érkezett nem sokkal a lövöldözés után.

 

Az incidens Louisville belvárosában történt, közel a Louisville Slugger Field baseballstadionhoz és néhány háztömbnyire a Kentucky International Convention Centre és a Muhammad Ali Centre-tl. Nem sokkal a Lousville belvárosában történt erszakos cselekmény után a város egy másik kerületében is lövöldözésben halt meg egy ember, egy másik pedig megsebesült - mondták el az illetékesek a tájékoztatón, de az is elhangzott, hogy a két eset között nincs kapcsolat.


vissza