Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

j lggyi megllapodst kttt Magyarorszg s Kna

2023.05.16

Új légügyi megállapodást kötött Magyarország és Kína, amelynek nyomán a jövben akár kétszeresére, heti 42-re is nhet a két ország között üzemel járatok száma - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ningbóban.

 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezet a Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon üdvözölte, hogy az eddigi 21 helyett hetente immár 42 járat közlekedhet ezentúl Kína és Magyarország között, ami vonatkozik a személy- és a teherszállításra is.

"A Magyarország és Kína közötti gazdasági-kereskedelmi együttmködés rekordokat dönt, szükség van az áruszállítások felgyorsítására. Már most is a kínai teherszállítások közép-európai belépési pontja Magyarország" - mutatott rá.

 
 

"Számos cargojárat közlekedik a két ország között, ezek száma az elkövetkezend idszakban tovább fog nni. És a jelenlegi négy kínai városhoz még kettt a kínaiak hozzá fognak adni, ahonnan közvetlen légi járattal majd el lehet kérni Budapestet, illetve ennek a jogi lehetségét biztosítják, és onnan kezdve már a légitársaságokon múlik ennek a kihasználása" - tette hozzá.

Szijjártó Péter leszögezte: a keddi ningbói Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon tárgyalnak majd arról, hogy új légitársaságok új desztinációkkal jelenjenek meg a magyar piacon.

A miniszter arra is kitért, hogy egyeztetésein a felek egyetértettek a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének, a 2025-ös céldátum tartásának fontosságában is.

 

"Ez a beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a görögországi kikötkbe behajózott, egyre növekv mennyiség kínai áru Magyarországon keresztül jusson majd el Európa északi és nyugati pontjaira" - mondta.


vissza