Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Kultra

Francia drma nyerte az Arany Oroszlnt a Velencei Filmfesztivlon

2021.09.13

Audrey Diwan hatvanas években játszódó, Happening cím drámája nyerte el a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját. A gálán Paolo Sorrentino és Jane Campion is Ezüst Oroszlán-díjat kapott.

A Bong Dzsun Ho Oscar-díjas dél-koreai rendez vezette zsri fdíját Paolo Sorrentino Isten keze cím filmje kapta.
A velencei versenyprogramban szerepl 21 film között volt a The Power of the Dog cím western is, amelyért Jane Campionnak ítélték oda a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlánt.Penélope Cruz a legjobb ni alakítás díját kapta Pedro Almódovar Parallel Mothers cím filmjéért. Az elismerést Cruz a spanyol rendeznek köszönte meg, akinek számos filmjében játszott. Mint mondta: nap mint nap inspirálja t Almodóvar szüntelen igazságkeresése.
Maggie Gyllenhaal, aki a The Lost Daughter cím filmmel debütált rendezként a fesztiválon, a legjobb forgatókönyv díjával távozott. A színészn-rendez, aki Elena Ferrante 2008-ban megjelent regényébl írta a film forgatókönyvét, arról beszélt, hogy milyen sokat jelent számára a velencei fesztivál. "Olaszországban, Pugliában házasodtam. Olaszországban tudtam meg, hogy terhes vagyok a második lányommal. És valójában az életem, mint rendez és író, és a filmem is itt született ebben a színházban" - mondta.
A legjobb színész díját John Arcilla kapta az On The Job: The Missing 8 cím filmben nyújtott alakításáért.A fesztivál Horizontok szekciójában vetített alkotások közül Laurynas Bareisa Pilgrims cím rendezése nyerte a legjobb film díját. A szekció színészi díjait pedig Piseth Chhun (White Building) és Laure Calamy vehette át. A színészn alakította a fszerepet az A plein temps cím filmben, melynek rendezje, Eric Gravel szintén díjazott lett.
A szombati díjátadóval lezárult az szi szezon els nagy filmfesztiválja, amely átüt sikert aratott, mivel a mustra pandémiás biztonsági elírásai szigorúak, a filmek pedig ersek voltak.


vissza