Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Kultra

Meghalt Gina Lollobrigida

2023.01.16

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színészn, az „isteni Lollo”, Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, aki még együtt szerepelt olyanokkal, mint Humphrey Bogart, Rock Hudson, Yul Brynner és Frank Sinatra, de akinek a magánélete és személyisége sokkal érdekesebb, emlékezetesebb, maradandóbb volt, mint a filmszerepei.

Gina Lollobrigida az 1950-es és 1960-as évek mozijának leghíresebb szépsége, világszerte ismert és körülrajongott szexszimbóluma volt. Habár saját magát sokoldalú mvészként határozta meg, és ragaszkodott hozzá, hogy „ami belül van, sokkal fontosabb”, a szerep egyáltalán nem zavarta, st büszke volt rá, hogy szépsége lenygözi a férfiakat. „Miért tartanám sértnek?” – kérdezett egyszer vissza. „Ez nem sértés. Ers vagyok, tudok vigyázni magamra.”

La Lollo, ahogy becézték, az olasz filmsztárok nagy nemzedékéhez tartozott, akik a háború utáni idszakban futottak be karriert, amikor a Dolce Vita idszakában Róma a filmkészítés második legfontosabb központja lett Hollywood után.


vissza