Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Kultra

Msorvltozs lesz ma este s holnap tbb magyar tvcsatornn

2022.10.03

Koncertfelvételekkel és interjúrészletekkel emlékezik a közmédia több csatornája az október 2-án elhunyt Nemzet Mvésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Petfi Zenei Díj életmdíjjal elismert zongoramvészre és zeneszerzre.

 

Vasárnap hajnalban, 80. életévében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar jazz ikonikus alakja. A világszerte ismert magyar jazz-zongorista, komponista páratlan mveibl és eladásaiból néhányat msorára tz a közmédia több csatornája.

A Petfi Rádió ma este 23:00-tól az idén tavasszal az Akusztik Legendák sorozatban rögzített Szakcsi Lakatos Béla Trió koncert hanganyagát adja le, amelynek felvétele október 3-án, hétfn 21:15-tl megtekinthet lesz az M2 Petfi TV msorán. A koncertfelvétel eltt, 20:40-tl a csatorna megismétli a Magas és mély cím msorának interjúját, amely a Petfi Zene Díj idén átadott életmdíja apropóján készült a zenésszel.

Az M5 kulturális csatorna október 3-án, hétfn 22:05-tl a Nagyok cím portrémsorának Szakcsi Lakatos Bélával készült epizódjával, a folytatásban, 22:30-tól a 2007-es, Vukán Györggyel és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös, MÜPÁ-ban tartott zongoraestjével emlékezik a mvészre.

A Bartók Rádióban hétfn beszélgetés részletekkel idézik fel Szakcsi Lakatos Béla alakját, valamint legemlékezetesebb koncertfelvételeibl válogatnak.


vissza