Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Kultra

Rengeteg djat nyert Torontban egy magyar horrorfilm

2021.10.25

Bergendy Péter Post Mortem cím alkotása tíz díjat nyert a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon, ahol zsri helyett a közönség voksol - közölte a Nemzeti Filmintézet vasárnap az MTI-vel.

Bergendy Péter alkotása kapta a legtöbb díjat a fesztiválon: bronzéremmel ismerték el a legjobb filmek között, továbbá elnyerte a legjobb horrorfilm, a legjobb rendez, a legjobb mellékszerepl (Hais Fruzsina), a legjobb speciális effektusok, a legjobb hangdesign, a legjobb operatr, a legjobb vágás, a legijesztbb film és "a film, amelynek leginkább látni akarjuk a folytatását" kategória díjait - olvasható a közleményben. A filmfesztiválon kizárólag a nézk szavazatai alapján döntöttek a gyztesekrl.

Bergendy filmje eddig 28 külföldi fesztiválon szerepelt szerte a világon - 18-on a f versenyprogramban -, és összesen 23 díjat kapott. 

A négy Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Post Mortem Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájába.

A Post Mortem az október végi írországi és spanyolországi fesztiválok után legközelebb a 19. Ravenna Nightmare Filmfesztivál hivatalos nemzetközi versenyprogramjában szerepel november 5-én Olaszországban. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült mozifilm fszerepli Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Ladányi Andrea és Reviczky Gábor látható. 

Bergendy Péter állandó hangmérnöke, Balázs Gábor a speciális hangeffektusokhoz, hangdesignhoz számos igazi állathangot használt fel, köztük teve, medve, szamár, fóka, rozmár és orangután hangjait, a túlvilági hangok emberi kiegészítéseit pedig elssorban Hellebrandt Gábor kreatív producer "hörögte fel", de Anger Zsolt, Hámori Gabriella és Nagy Mari hangja is hallható a sikoltozások és természetfeletti hangok között - írják a közleményben.

A képekért Nagy András, a vágásért Király István felelt, a díszleteket Hujber Balázs, a jelmezeket Breckl János, a speciális maszkokat Hámori Dániel tervezte, a zenét Pacsay Attila szerezte, a vizuális trükkök készítését Benyó Zoltán irányította. 

A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendez és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája. 

A film október 28-tól látható a hazai mozikban az InterCom forgalmazásában.

 

 

 

 


vissza