Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek -

Ingyenesek lesznek a vonat- s buszjratok a ppaltogatsra

2023.04.24

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fvárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkez és onnan hazatér zarándokok számára.

 

A MÁV Zrt. azt közölte szombaton, hogy a jöv szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépvel rendelkezk, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már jöv pénteken 12 órától megkezdhetik díjmentesen az utazásukat Budapestre.Hozzátették: a díjmentesség a MÁV-Start és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetleges felárat (InterCity), illetve els osztály igénybevétele esetén az els- és másodosztály közötti különbözetet azonban meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása.
Közölték azt is, hogy a MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour'90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, így nem kell menetjegyet váltani.
Az emelt szint szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészít jegyet meg kell váltani - fzték hozzá.
Mivel jöv vasárnap a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre, mentesít vonatokat állítanak forgalomba, illetve egyes vonatok hosszabb útvonalon közlekednek.
A közleményben kitértek arra is, hogy a MÁV-Start 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a Kossuth téri pápai misére.Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon, a pápalátogatás minden részletérl beszámol a közmédia.


vissza